Nyheter

Ny förbundssekreterare på ST

Tomas Oskarsson Foto: Fackförbundet ST
Tomas Oskarsson Foto: Fackförbundet ST

KARRIÄR. Tomas Oskarsson blir ny förbundssekreterare för fackförbundet ST. Han kommer närmast från chefsorganisationen Ledarna.

Publicerad

– Fackförbundet ST har en nyckelroll i den statliga sektorn. Vi är både en kraft för var och en av våra medlemmar i olika sammanhang, men vi är också en garant för att värna de demokratiska värden som ska styra staten och statligt finansierad verksamhet. Det ska bli väldigt spännande att arbeta med detta uppdrag, kommenterar Tomas Oskarsson i ett pressmeddelande.

Innan Ledarna arbetade Tomas Oskarsson för HTF och Unionen. Som förbundssekreterare kommer Tomas Oskarsson ansvara för den demokratiska organisationen inom förbundet.

– Jag är mycket glad att vi lyckats rekrytera Tomas till ST. Med sin gedigna och mångfacetterade erfarenhet kommer han bidra till att stärka vår förmåga som facklig organisation. Jag vill särskilt lyfta fram hans erfarenhet av att arbeta med den parlamentariska organisationen och de förtroendevalda, det kommer vara en stor tillgång i vårt arbete, kommenterar Britta Lejon, förbundsordförande för Fackförbundet ST.

Tomas Oskarsson efterträder ST:s förbundssekreterare Dag Andersson som går i pension.