KARRIÄR

Peter Hellberg är Unionens nya förbundsordförande

Peter Hellberg är ny ordförande på Unionen.

Peter Hellberg valdes till ny ordförande för Unionen på förbundets kongress. Han kommer närmast från positionen som första vice ordförande. 

– Det känns verkligen jättefint att jag har fått förtroendet att leda Unionen de kommande fyra åren. Tillsammans med hela förbundet ska jag fortsätta att driva frågor som ger Unionens medlemmar ett tryggt, utvecklande, hållbart och jämställt arbetsliv, kommenterar Peter Hellberg i pressmeddelande..

– En av Unionens viktigaste uppgifter den kommande kongressperioden är att skapa ännu bättre förutsättningar för att bli fler förtroendevalda. Medlemmarna och lokala fackliga representanter är själen och hjärtat i ett fackförbund. Unionen är i grund och botten en gräsrotsrörelse och med förtroendevalda som förstår och driver medlemmarnas intressen fortsätter vi vara det förbund vi vill vara, säger Peter Hellberg.

Peter Hellberg säger att han även vill ägna kongressperioden åt att verka för att medlemmarnas möjlighet till kompetensutveckling stärks.

– Jag ser en oro bland Unionens medlemmar kopplat till att kompetens snabbt blir daterad på den föränderliga arbetsmarknad vi har nu. För mig och Unionen är det självklart att det måste finnas möjligheter att uppgradera sin kompetens i syfte att matcha de behov som arbetsgivare och arbetsmarknaden efterfrågar, säger Peter Hellberg.

Peter Hellberg tillträder som förbundsordförande direkt . Till övriga roller i Unionens presidium valdes Victoria Kirchhoff till 1:e vice ordförande och Martin Johansson till 2:e vice ordförande.

Peter Hellberg har lång erfarenhet av fackligt arbete. Hans fackliga bana började då han valdes in i den lokala fackklubben inom IBM i hemstaden Eskilstuna där han jobbade som systemutvecklare. Peter Hellberg har suttit i Unionens presidium sedan förbundet bilades år 2008, och vid förbundets första ordinarie kongress valdes han till 1:e vice ordförande. Han har under denna tid haft flera nationella och internationella uppdrag.