Nyheter

Polisförbundet får ny förhandlingschef

Martina Perzanowska.
Martina Perzanowska.

KARRIÄR. Martina Perzanowska blir Polisförbundets nya förhandlingschef. Hon efterträder Niklas Simson som får jobb som biträdande förhandlingschef på fackförbundet ST.

Publicerad

Martina Perzanowska kommer närmast från Sveriges farmaceuter där hon idag är förhandlingschef. Hon har arbetat med förhandling och verksamhetsutveckling i flera fackliga organisationer tidigare. Martina Perzanowska tillträder tjänsten som förhandlingschef den första september.

– Ett av Sveriges viktigaste yrken, poliserna, behöver verkligen bättre villkor och förutsättningar för det viktiga arbete de gör. Därför är jag otroligt glad över att tillsammans med kompetenta medarbetare och förtroendevalda, få möjligheten att bidra för fortsatt uppvärdering av denna viktiga yrkeskår, kommenterar Martina Perzanowska, i ett pressmeddelande.

Samtidigt rekryterar förbundet även en ny kanslichef. Det blir Gazal Casselborg. Hon kommer närmast från Cancerfonden där hon varit verksamhetschef sedan 2017. Hon är jurist i grunden och har mångårig erfarenhet av arbete i idéburna organisationer. Hon tillträder tjänsten på Polisförbundet den 20 september.

– Med dessa två topprekryteringar bibehåller vi vår styrka och kan fortsätta med dels den utvecklingsresa som pågår inom Polisförbundets kansli och organisation, dels med den nödvändiga uppvärdering av våra medlemmars villkor för att skapa de bästa förutsättningar för Sveriges poliser, kommenterar Lena Nitz, Polisförbundets ordförande.