Nyheter

Säg din mening om nya Las

Martin Ådahl, arbetsmarknadspolitisk talesperson (C), och arbetsmarknadsminister Eva Nordmark vid pressträffen den 7 juni i år om utredningarna om flexibilitet, omställningsförmåga och trygghet på arbetsmarknaden. Foto: Henrik Montgomery / TT

DEBATTINBJUDAN. Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark kallar förslaget om ny arbetsrätt för den största reformen av arbetsmarknaden i modern tid. Vad tycker du?

Publicerad

Tre utredningar ligger till grund för nya regler om anställning och omställning på arbetsmarknaden. Om några veckor går remisstiden ut. Därefter ska Regeringskansliet bereda förslaget innan riksdagen ska debattera och rösta om förslaget.

Lag & Avtal har följt processen som inte liknar annan lagstiftning. Arbetsmarknadens parter, utifrån önskan från de tidigare samarbetspartierna i Januariöverenskommelsen, har förhandlat fram grunden för det lagförslag som nu är ute på remiss.

Lag & Avtal inleder ett stort tema om förslaget på nya Las. Förutom fördjupningar och rapportering om förslaget välkomnar vi en bred debatt.

Är du sakkunnig i arbetsrätt eller arbetsmarknadsfrågor och har synpunkter på förslaget, från ett juridiskt, samhällsekonomiskt eller demokratiskt perspektiv? Tveka inte att delta i debatten.

Lag & Avtal är en oberoende och politisk obunden tidning. Vi eftersträvar balans i rapporteringen och välkomnar debattinlägg med olika perspektiv.

Debattinlägg mejlar du till redaktionen@lag-avtal.se. Har du frågor kontaktar du mattias.croneborg@lag-avtal.se 076-636 52 13.