Nyheter

Sara Kullgren ny förhandlingschef på Ledarna

Sara Kullgren blir ny förhandlingschef på Ledarna. Hon fortsätter även som organisationens chefsjurist. Foto: Ledarna

KARRIÄR. Sara Kullgren har utsetts till ny förhandlingschef för Sveriges chefsorganisation Ledarna.

Publicerad

– Jag ser fram emot att tillsammans med mina kollegor fortsätta skapa förutsättningar för Sveriges chefer att vara bra chefer. Chefers villkor ska stämma överens med de krav som ställs i chefsrollen. Vi behöver fortsätta utveckla vårt Ledaravtal och arbeta tillsammans med arbetsgivarna för att få det att tillämpas, kommenterar Sara Kullgren i ett pressmeddelande.

I uppdraget som Ledarnas förhandlingschef ingår att leda avdelningen Avtal, juridik & rådgivning med totalt cirka 30 medarbetare. Förhandlingschefen ingår i ledningsgruppen och ordförandestaben. I uppdraget ingår även att representera Ledarna i olika sammanhang och att ingå i förhandlingschefsgrupperingarna inom PTK och OFR.

– Sara har bred erfarenhet från såväl privat som offentlig sektor och hon känner Ledarna och svensk arbetsmarknad mycket väl. Med henne får vi en strategisk förhandlingschef med gedigen kunskap om både kollektivavtalssystemet och chefers verklighet. Något som gagnar Ledaravtalets utveckling och våra medlemmar väl, säger Martin Fridolf, vd för Ledarna.

Sara Kullgren har närmare 30 års erfarenhet av arbete med anknytning till arbetsmarknaden. Sedan december 2012 arbetar hon på Ledarna som chefsjurist och chef för enheten Juridisk service. Innan dess arbetade hon på Medlingsinstitutet. Sara Kullgren har också arbetat på arbetsgivarorganisationer i mer än tio år och varit sekreterare i flera statliga utredningar med anknytning till arbetsmarknaden.

Sara Kullgren tillträdde tjänsten som förhandlingschef den 1 september. Hon fortsätter även att vara Ledarnas chefsjurist.