Nyheter

Stefan Löfven: Jobben i fokus för nya regeringen

Statsminister Stefan Löfven höll presskonferens i Rosenbad om regeringsombildningen på onsdagen. Foto: Erik Nylander / TT-Bild
Regeringsombildning: EU- och handelsminister Ann Linde (S), bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson (MP), minister för internationellt utvecklingsarbete och klimat Isabella Lövin (MP), Stefan Löfven, miljöminister Karolina Skog (MP) och samordnings- och energiminister Ibrahim Baylan (S) på statsministerns presskonferens om regeringsombildningen. Foto: Erik Nylander / TT-Bild

REGERINGSOMBILDNING. Statsminister Stefan Löfvens nya regering ska sikta in sig på arbetsmarknaden. Tre ministrar får på olika sätt ansvar för att få fart på jobben.

Publicerad

Närings- och innovationsminister Mikael Damberg ska få mer tid att satsa på att får fram nya enkla jobb, sa Stefan Löfven när han på onsdagen presenterade den nya regeringskonstellationen. Det här ska ske i samråd med näringslivet och statliga myndigheter.

Den helt nya ministern på miljö- och energidepartementet, Karolina Skog (MP), förväntas ta fram nya beredskapsjobb, som ska vara gröna.

Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson har fått utökat ansvar för jobben genom att hon också blir etableringsminister.

Ytterligare en minister som ska bidra till att få fart på arbetsmarknaden är Peter Eriksson (MP), som blir bostads- och digitaliseringsminister. Byggnads har höga förväntningar på honom.

- Äntligen har vi en bostadsminister med offensivt uppdrag. Nu krävs det handlingskraft, mod och verkstad. Sverige behöver bygga ifatt allt som inte blivit byggt och vi byggnadsarbetare står redo att börja bygga, kommenterar Byggnads ordförande Johan Lindholm i ett pressmeddelande.