KARRIÄR

Teknikföretagen får ny vd

Pia Sandvik blir ny vd för Teknikföretagen
Pia Sandvik blir ny vd för Teknikföretagen

Pia Sandvik har utsetts till ny vd för Teknikföretagen med tillträde senast den 1 november.

Publicerad Uppdaterad

Pia Sandvik sitter i Teknikföretagens styrelse och kommer närmast från en roll som vd för RISE.

– Vi står inför ett läge där industrin blir alltmer betydelsefull och där spelar Teknikföretagen en mycket viktig roll för att säkerställa konkurrenskraft och rätt förutsättningar. Med Pias erfarenhet och kunskap om innovation, digitalisering och energiomställning – områden som är oerhört viktiga för den gröna omställningen – får Teknikföretagen en vd som kommer att driva dessa frågor kraftfullt, kommenterar Tom Erixon, ordförande för Teknikföretagen och vd för Alfa Laval.

– Jag ser verkligen fram emot att som vd för Teknikföretagen få bidra till att svensk industri fortsätter att vara internationellt framgångsrik. Jag har stark tilltro till industrins förmåga att leverera hållbara lösningar och Teknikföretagen har en imponerande tradition av att stärka företagens konkurrenskraft. Det känns därför mycket inspirerande att få leda verksamheten i den omställning som nu sker, säger Pia Sandvik.

Pia Sandvik efterträder Klas Wåhlberg, som går i pension men som fortsatt har flera styrelseuppdrag utanför Teknikföretagen.