Avtalsrörelsen

Unionen varslar om strejk för tusentals medlemmar

Unionen varslar om strejk. Förhandlingarna mellan Unionen och Almega har strandat.<br/> -Unionen har varit tydliga med vilka åtgärder vi kommer att vidta för att få till ett avtal om flexpension, säger Martin Linder, Unionens förbundsordförande, i ett uttalande.

Publicerad

Martin Linder menar vidare i ett pressmeddelande som skickades ut i dag att det är en rättvisefråga för Unionens medlemmar att få till ett avtal om flexpension.

-Kommer vi inte överens går medlemmarna ut i strejk, säger han.

Enligt pressmeddelandet har förbundets medlemmar avsättningar på flexpension på alla avtalsområden inom Svenskt Näringsliv, utom just inom Almega.

Totalt finns drygt 105 000 av Unionens medlemmar på Almegas avtalsområden. 7200 medlemmar omfattas av dagens varsel. Medlemmarna som berörs arbetar bland annat på Telia Sonera, Securitas och Comhem.

Nicola Lewis som är biträdande förhandlingschef på Unionen, anser att förhandlingarna med Almega har genomförts på ett professionellt och konstruktivt sätt.

-Trots det stod vi så långt ifrån varandra i några av våra viktigaste frågor när avtalet löpte ut att Unionen inte såg någon annan utväg än att varsla, säger hon till Lag & Avtal.

Hela listan på varslade företag

http://www.unionen.se/sites/default/files/bilagor_unionen_varsel_it_ps_std_ss_tk.pdf