Anna Middelman kan bli ny ordförande i AD

2022-04-27 20:52 Mattias Croneborg  
Foto: Lina Siksjö

KARRIÄR. Sex personer har anmält intresse för att bli ordförande i Arbetsdomstolen.En av dem är Arbetsfömedlingens rättschef Anna Middelman.

Anna Middelman, rättschef på Arbetsförmedlingen, är en av sex personer som vill bli ordörande i Arbetsdomstolen. Anna Middelman har också varit särskild utredare för utredningen om våld och trakasserier i arbetslivet. Hon är även ledamot i Arbetsdomstolen.

Det var tidigare i våras som det stod klart att Jonas Malmberg blir justitieråd i Högsta domstolen och lämnar tjänsten som ordförande i Arbetsdomstolen.

Domarnämnden har nu en lista på sex personer som anmält intresse att ta över efter Jonas Malmberg. Förutom Anna Middelman är det fölljande personer

  • Lars Dirke, hovrättslagman 
  • Catharina Nordlander, rättschef på arbetsmarknadsdepartementet.
  • Susanne Södersten, chefsrådman
  • Håkan Lundquist, rådman
  • Jens Tillqvist, advokat och delägare på Cederquist.

Jonas Malmberg tillträder som justitieråd den 1 maj.

Arbetsdomstolen har fyra ordförande som också är anställda av domstolen. Ordförandena utses av regeringen. Domarnämnden sköter rekrytering och urval av kandidater.

Mattias Croneborg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna

Tidningen