Bankchef flyttas efter trakasserier

2018-10-03 10:42 Tiina Demargne  
Handelsbankens vd Anders Bouvin. Foto: IBL

En av Handelsbankens högsta chefer Per Elcar får nu andra arbetsuppgifter och lämnar koncernens ledningsgrupp efter avslöjanden om sexuella trakasserier.

"Ett nytt ledarskap kommer att underlätta arbetet med att komma till rätta med en kultur av kränkande behandling och dålig arbetsmiljö som tyvärr förekommit på en avdelning. En rad åtgärder har vidtagits och pågående utredningar fortsätter", skriver vd Anders Bouvin, i dag i ett pressmeddelande.

Per Elcar har varit chef för Handelsbanken Markets & Asset Management, som ingår i Handelsbanken Capital Markets. Han ska enligt pressmeddelandet ha lämnat lämnat sin befattning på egen begäran.

I avslöjanden nyligen i Dagens Industri, under rubriken Metoo-härva på SHB – försöktes tystas ned av ledningen, framkom det att ett antal kvinnliga assistenter hade förflyttats efter att de hade utsatts för verbala kränkningar av sexuell natur. Samtidigt satt cheferna kvar på sina uppdrag.

Tiina Demargne

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer