Cecilia Fahlberg lämnar Unionen

2015-05-28 09:28 Tiina Demargne  
Cecilia Fahlberg lämnar ordförandeuppdraget i Unionen efter sju år.

Unionen får se sig om efter en ny förbundsordförande. Cecilia Fahlberg lämnar uppdraget i höst.

55-åriga Cecilia Fahlberg har meddelat valberedningen att hon inte är tillgänglig för omval som förbundsordförande vid Unionens kongress i oktober 2015.

Hon har uppnått ett av målen, att öka medlemsantalet till 600.000, vilket hon berättade om i intervjun med Lag & Avtal 2011.

- Att leda Unionen är det mest stimulerande och engagerande uppdraget du kan få på svensk arbetsmarknad. Unionen är i dag ett framgångsrikt förbund med över 600.000 medlemmar och som fortsätter att växa. Jag är djupt tacksam att ha haft förtroendet som förbundsordförande i sju år. Nu är det dags att lämna över till nya krafter, säger Cecilia Fahlberg i ett pressmeddelande.

Hon valdes till förbundsordförande i Unionen vid förbundets första ordinarie kongress hösten 2008 och omvaldes sedan vid kongressen 2011. Dessförinnan har Cecilia Fahlberg varit andre vice ordförande i Unionen och vice ordförande i HTF.

Tiina Demargne

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer