Fler kontorsjoggare kan förbättra världsekonomin

2019-11-15 15:42 Charlotte Delaryd  
Världshälsoorganisationen, WHO, rekommenderar alla vuxna att lägga 150 minuter i veckan på måttlig träning, eller 75 minuter på intensiv träning. Foto: Martin Barraud

Världsekonomin skulle kunna få ett uppsving om arbetsgivare uppmuntrar sina anställda att följa WHO:s riktlinjer för fysisk aktivitet, enligt en ny studie.

Om yrkesverksamma utökar sina dagliga promenader med 15 minuter, eller joggar en kilometer varje dag, skulle produktiviteten öka och den förväntade livslängden förlängas. Det visar en studie från sjukförsäkringsbolaget Vitality och tankesmedjan Rand, som har analyserat ekonomiska effekter av fysisk aktivitet. En slutsats är att mer träning skulle leda till en global ekonomisk tillväxt motsvarande 100 miljarder kronor per år, rapporterar Reuters.

Världshälsoorganisationen, WHO, rekommenderar alla vuxna att lägga 150 minuter i veckan på måttlig träning, eller 75 minuter på intensiv träning.

Läs mer: Så lite rör vi på oss under arbetsveckan

Om anställda följde dessa riktlinjer skulle det ekonomiska uppsvinget komma från lägre dödlighet. Fler kan alltså arbeta och bidra till ekonomin längre. Det skulle också leda till färre sjukskrivningar, enligt Rand/Vitality-studien.

En WHO-studie från förra året visade att cirka 40 procent av vuxna i USA, 36 procent i Storbritannien och 14 procent av vuxna i Kina tränar för lite för att hålla sig friska, rapporterar Reuters.

Charlotte Delaryd

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer