Guldklockan: Elisabet Örnerborg...

2016-11-24 00:00 Calle von Scheele  

... reporter på Lag & Avtal och tidningen Arbetarskydd.

När började du på Lag & Avtal?

– I september 1989. Jag hade jobbat på olika dagstidningar, frilansat lite grand och var jourreporter på Länstidningen i Södertälje. Jag såg annonsen, att tidningen sökte en journalist som var intresserad av fakta.

Varför är det så intressant att skriva om arbetsrätt?

– Jag har tidigare haft så många olika jobb: vårdbiträde, grafiker, mentalskötare i Sverige och i Skottland och socialsekreterare. Jag har därför blivit intresserad av arbetsvillkor och arbetsmiljö och skaffat mig tio universitetspoäng i arbetsrätt. Ämnet är roligt därför att det handlar om människor.

 

Läs också:

Läs mer: Nu bevakar hon avtalsrörelsen från parkett

 

Har du aldrig varit sugen på att bevaka något helt annat område?

– Frågan är felställd. Om jag skulle jobba på en annan tidning hade jag önskat skriva om samma saker i den. Men om man ser andra specialtidningar om arbetslivet måste man ofta välja sida. Vad som är bra med Lag & Avtal är att den varken tillhör fack eller arbetsgivare.

Vad ska du göra nu när du går i pension?

– Jag ska fortsätta jobba här på 40 procent som visstidsanställd.

Calle von Scheele

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer