Hundratals SAS-anställda vittnar om missnöje

2019-06-19 13:28 TT  
I det interna brevet som hittills skrivits under av 700 av SAS medarbetare efterfrågas mer öppenhet, eget ansvar och en ny ledarstil som inte bygger på "management by fear". Foto: TT-Bild

Nedvärderande chefer och brist på uppskattning har lett till ett ökande missnöje, skriver anställda i ett protestbrev till ledningen, rapporterar SVT.

I det interna brevet som hittills skrivits under av 700 av flygbolagets medarbetare efterfrågas mer öppenhet, eget ansvar och en ny ledarstil som inte bygger på "management by fear".

"Informationen inom bolaget ska vara; ärlig, transparent och faktabaserad så att alla i bolaget känner sig delaktiga" skriver de anställda.

Läs mer: Simon Sinek: "Inte konstigt att människor misstror hr"

Efter en sju dagar lång strejk som inleddes i april, och som ledde till tusentals inställda flyg, fick SAS och piloterna till slut ett kollektivavtal. Men missnöjet fortsätter, även bland övrig personal, skriver de anställda i brevet.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer