Huvudavtalsförhandlingarna har spruckit

2009-03-11 10:51 Elisabet Örnerborg  

I eftermiddag klockan 16.00 håller LO och PTK presskonferens i Norra Latin. Men till skillnad från då upptaktsseminariet inför huvudavtalsförhandlingarna hölls i Norra Latin är inte Svenskt Näringsliv med. De håller en egen presskonferens på Storgatan i dag, onsdag, klockan 13.00.

Då, förra våren, talades det hoppfullt om Norra Latin-andan, som skulle ersätta Saltsjöbadsandan och som skulle resultera i ett nytt huvudavtal i stil med Saltsjöbadsavtalet. På podiet i Norra Latins stora sal satt då Svenskt Näringslivs vd Urban Bäckström, PTKs ordförande Mari-Ann Krantz och LOs ordförande Wanja Lundby-Wedin, liksom de tre organisationernas förhandlingsledare, Jan-Peter Duker, Lars-Bonny Ramstedt och Erland Olauson.
De trodde då på ett nytt huvudavtal till jul. Även efter jul fanns det hopp, men i dag tog det stopp. I stället för att förklara varför i telefonen hänvisar Jan-Peter Duker till den presskonferens som ska hållas i dag, onsdag, klockan 13.00 i Svenskt Näringslivs hus på Storgatan 19 i Stockholm. Och en jäktad Erland Olauson talar om att LO och PTK håller sin presskonferens i Norra Latin klockan 16.00.

Elisabet Örnerborg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer