Jobbkepsen har koll på din sinnesstämning

2018-11-27 16:25 Karin Myrén  
En amerikansk studie med 1 627 företag visar att fyra av fem företag övervakar de anställdas användning av mejl, telefon och webb.

En keps som mäter din hjärnaktivitet på jobbet och larmar chefen när sensorerna visar att du är nervös, arg eller nedstämd. Det är verklighet för de anställda på ett kinesiskt elektronikföretag. Övervakning på jobbet ökar snabbt, även i Sverige.

Bakgrunden till att de anställda på det kinesiska Hangzhou Zhongheng Electric bär kepsar med sensorer är att företaget vill ha en så effektiv arbetsstyrka som möjligt, och det uppnås när de anställda mår bra på jobbet. Det skriver Svenska Dagbladet.

När sensorerna indikerar avvikelser i en medarbetares hjärnaktivitet agerar ledningen snabbt och ser till att den anställde får några dagar ledigt eller blir förflyttad till en annan arbetsfunktion.

Även om det inte sker på det sättet i Sverige så ökar övervakningen av anställda allt eftersom tekniken blir bättre och billigare. Till exempel gör maskininlärning det möjligt att bearbeta stora mängder data om medarbetare och analysera på nya sätt, skriver tidningen.

Övervakningen sprider sig också allt mer till akademiska yrkesgrupper. Enligt en amerikansk studie med 1 627 företag övervakar fyra av fem företag de anställdas användning av mejl, telefon eller webb.

Trenden med öppna kontor innebär i sig en ökad övervakning och social kontroll medarbetare emellan, konstaterar Susanne Wigorts Yngvesson, professor i etik vid Enskilda högskolan Stockholm.

– Övervakning, även om den bara sker i forskningssyfte, är outhärdlig för somliga. Vi reagerar väldigt olika, och drar gränserna för våra privatliv på olika sätt.

Bra övervakning skapar trygghet och bygger på tillit och förtroende snarare än misstänkliggörande, och därför måste de underordnade få vara med och definiera gränserna för övervakningen, menar hon.

Karin Myrén

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer