Jusek och Civilekonomerna bildar förbund

2019-05-15 15:06 Lena Gunnars  
Lee Wermelin, ordförande för Civilekonomerna, och Sofia Larsen, ordförande för Jusek.

Fackförbunden Jusek och Civilekonomerna går ihop efter årsskiftet och blir det näst största Sacoförbundet efter Sveriges Ingenjörer.

”Tillsammans vill vi bygga ett innovativt fackförbund som ger medlemmarna bästa tänkbara stöd i mötet med framtidens arbetsmarknad. Nu lägger vi grunden för Sveriges vassaste och mest tillgängliga akademikerförbund”, säger Sofia Larsen, ordförande för Jusek, i ett uttalande.

Juseks fullmäktige har i dag röstat igenom det första av två fullmäktigebeslut, för att kunna gå vidare med planerna på en ihopslagning med Civilekonomerna. Civilekonomerna röstade ja till planerna redan i februari. Ett andra beslut ska fattas under ett extrainkallat fullmäktige i november.

”Ett viktigt mål är att erbjuda ett ännu bättre och ett mer omfattande stöd till det nya förbundets drygt 130 000 medlemmar”, säger Sofia Larsen i ett pressmeddelande.

Planen är att ett det nya förbundet ska bildas den 1 januari 2020.

Lena Gunnars

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer