Karin Johansson blir vice vd på Svenskt Näringsliv

2021-08-27 14:15 Mattias Croneborg  
Foto: Jörgen Appelgren

KARRIÄR. Karin Johansson blir chef för Näringspolitik och Opinionsbildning på Svenskt Näringsliv. Det är en nyinrättad funktion. Karin Johansson blir även vice vd jämte Mattias Dahl som är vice vd med ansvar för arbetsgivarfrågor.

Karin Johansson är i dag vd på på Svensk Handel, en tjänst som hon har haft i åtta år.

– Jag är mycket glad över att vi kunnat rekrytera Karin till denna nya och viktiga roll. Hon har en gedigen erfarenhet från både näringslivet och politiken. Hon är en stark kommunikatör som efter sina år som vd för en av Svenskt Näringslivs största medlemsorganisationer har bättre kunskap om vår organisation och våra prioriteringar än de allra flesta, kommenterar Svenskt Näringslivs vd Jan-Olof Jacke, ett pressmeddelande.

– Svensk Näringsliv är en otroligt viktig röst i samhällsdebatten. Det känns fantastiskt stimulerande och roligt att få möjlighet att bidra till att stärka den rösten ytterligare, säger Karin Johansson.

Hon säger också att det är en utmanande tid för företagen i Sverige med en hårdnande internationell konkurrens, omställningen till ökad hållbarhet samtidigt som pandemin ska hanteras.

–  Om vi ska klara allt detta måste villkoren för företag och företagande stärkas, säger Karin Johansson.

Hon har tidigare haft en rad befattningar politik och näringsliv, bland annat som statssekreterare på socialdepartementet och försäljningsdirektör på Microsoft Sverige.

Mattias Croneborg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna

Tidningen