Korttidsarbete för tusentals SJ-anställda

2020-04-06 10:24 TT  
SJ:s personal går ner i arbetstid under coronakrisen. Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

CORONAVIRUS. Från och med fredagen ska knappt hälften av SJ:s 3 000 månadsanställda personal gå ned i arbetstid. Syftet är att sänka bolagets kostnader samtidigt som man snabbt ska kunna växla upp verksamheten när tågresandet ökar.

"Vi använder korttidsarbete som en tillfällig åtgärd för att kunna behålla våra kompetenta medarbetare, men samtidigt sänka våra kostnader under en ekonomiskt ansträngd period. Det är viktigt att poängtera att detta inte är en form av uppsägning. Så snart situationen vänder tillbaka vill vi så snabbt som möjligt kunna växla upp vår verksamhet igen", säger SJ:s HR-direktör Mats Pettersson i ett pressmeddelande.

Andra åtgärder som SJ vidtagit för att minska kostnaderna är att skjuta upp inplanerade projekt, avveckla konsulter och tidsbegränsade anställningar, samt minska antalet avgångar.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer