Kvinnopott blir låglönepott

2009-10-08 09:22 Elisabet Örnerborg  

- Jämställda löner är en fråga som vi inom LO gemensamt ska driva, förklarade LOs avtalssekreterare Per Bardh tidigare. I stället för kvinnopotter blir det låglönepotter, skriver nu LO-tidningen.

På ett pressmöte den 25 september gjorde LOs avtalssekreterare Per Bardh klart kring vilka fyra, ja fem prioriteringsområden, som LO nu diskuterar att samordna sig kring (se Avtalsrörelsebrevet den 25 september).
1) – Vi inser att jämställda löner är en fråga som vi inom LO gemensamt ska driva. Trots olika uppfattning kan vi nu se att jämställdhetspotten 2007 gav resultat.
2) – De förbund som har många i deltid ska få stöd för att driva rätten till heltid.
3) – Det tredje prioriterade området är visstidsanställda, som oftast är unga, kvinnor eller personer med utländsk härkomst. De visstidsanställda står i dag för de tysta varslen, eftersom turordningsreglerna inte gäller dem.
4) – Att arbetsgivare rundar Las genom att ta in bemanningsföretag i stället för att anställa dem med företrädesrätt.
Dessa fyra områden ska vi samlas kring, sa Per Bardh.
– Men vi ska också hjälpa och stötta varandra så att inget förbund ska tvingas medverka till eftergifter på redan träffade avtal.
Hur kraven kring de prioriterade områdena kommer att se ut processas nu inom LO. Och enligt LO-tidningen har nu steget från de av IF Metall så hårt kritiserade kvinnopotterna till låglönepotter tagits.
Den 22 oktober tar LOs representantskap ställning till samordningen och fastställer de gemensamma kraven. LOs styrelse fattar beslut om nivån på löneökningskraven den 2 november.

Elisabet Örnerborg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer