Lät sonen få lön i 14 år – utan att jobba

2019-09-11 10:39 TT  

Sonen till en enhetschef i Falu kommun var anställd i kommunen i 14 år och fick lön med skattepengar – utan att jobba. Nu väcks åtal mot de båda, rapporterar lokala medier.

Enligt åklagarkammaren i Falun åtalas de båda för grov trolöshet mot huvudman, i andra hand för grovt bedrägeri. Sonen åtalas också i tredje hand för grovt penningtvättbrott och grovt bedrägeri. Föräldern medger vissa omständigheter, medan sonen nekar till brott.

Enhetschefen ska under åren ha godkänt och attesterat sonens tidrapporter och ska också ha signerat dokument med sonens namnteckning.

Det hela upptäcktes av en ren slump. Sonen ska under de 14 åren fått ut fyra miljoner kronor i lön –  varav tre utan att ha arbetat, skriver SVT Nyheter Dalarna. Såväl enhetschefen som hans son avskedades i september i fjol.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna