Leif Kåvestad blev av med jobbet - nu hyllas hans civilkurage

2008-10-22 08:08 Charlotta Lundström  

Föremål för förhandling i Arbetsdomstolen, av med jobbet och nu hyllad hjälte med civilkurage. Turerna har varit många kring före detta miljöinspektören Leif Kåvestad. Nu ger han ut en bok om sina upplevelser.

Tidningen Expressen och tv-programmet Efterlyst har nominerat den omstridde miljöinspektören Leif Kåvestad till priset för civilkurage. Något som kom som en överraskning för honom. Men som en bekräftelse på att det lönar sig att tala sanning, menar han.

- Jag är uppväxt med att man ska tala sanning. De som visar civilkurage är ofta de som är uppfostrade i en ickeauktoritär miljö. För mig är det inget konstigt att säga vad jag tycker, säger Leif Kåvestad.

Leif Kåvestad, före detta miljöinspektör på Stockholms stad, uppmärksammades på 90-talet då han drev frågan om sanering av sjuka hus i Enskededalen, Stockholm. Ett ärende som slutade med att han blev av med jobbet.

I sin nyutgivna bok Civilkurage & sjuka hus - allt har sitt pris ger han sin personliga bild av vad som hände. Han beskriver sin situation som att han blev miljöförvaltningens syndabock. Chefer, tjänstemän och fastighetsägare kritiserade hur han agerade kring problemen med flytspackel i bostadsområdet Enskededalen. De tyckte att han gick på för hårt, oresonligt och ställde krav på saneringar som skulle kosta allmännyttans bolag stora summor pengar.

Leif Kåvestad i sin tur kritiserar i boken Arbetsmiljöverket och huvudskyddsombudet för brist på stöd när han ville få till stånd en undersökning av kränkande särbehandling på jobbet. Flera är de exempel där han ingående beskriver chefernas agerande mot honom, och använder deras rätta namn. Trots att han i samma bok talar mot mobbning

- Jag började skriva om mig själv i tredje person för att kunna se det från andra sidan. Då hade jag inte heller rätt namn på de inblandade. Men sen tänkte jag: Var och en ska stå för sina handlingar. De satte verkligen tummen i ögat på mig från första stund, förklarar han.

Leif Kåvestad lyfter fram arbetsplatsers behov av syndabockar, någon att skylla på när saker och ting är fel. En orsak till behovet kan vara kärvare ekonomiska tider, tror han.

- Folk börjar tänka "nästa omorganisation är det jag som får gå" och det leder till en kultur där alla ser om sitt hus och jobbar för bra relationer till chefen. Det är inte bra för civilkuraget.

Att motarbeta syndabocksbeteendet är en facklig fråga, anser han. Leif Kåvestad tror inte på att lagstifta om civilkurage.

- Frågan måste uppmärksammas på arbetsplatsträffar, att man frågar sig hur arbetssituationen är och diskuterar hur mobbning uppstår. Alla olika människor behövs ju på en arbetsplats.

Ärendet Leif Kåvestad är fortfarande i folks medvetande, inte bara genom den aktuella nomineringen till civilkuragepriset. Sveriges kommuner och landsting har valt att lägga ut Arbetsdomstolens dom i hans ärende, dom 2003 nr 51, i fulltext på sin webb.

Charlotta Lundström

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna

Tidningen