LO stärker greppet i nya regeringen

2021-11-30 11:16 Lena Gunnars  
LO-ordförande Karl-Petter Thorwaldsson. Foto: TT-Bild

POLITIK. Förre LO-basen Karl-Petter Thorwaldsson blir ny näringsminister. Europaparlamentarikern Johan Danielsson, S, blir ny biträdande arbetsmarknadsminister.

Karl-Petter Thorwaldsson var LO-bas under två mandatperioder och slutade på posten sommaren 2020. Bolaget SSAB rekryterade sedan Thorwaldsson som rådgivare.

Missa inga nyheter - beställ Lag & Avtals kostnadsfria nyhetsbrev

 

Johan Danielsson valdes in i Europaparlamentet 2019. Han var LO-förbundens gemensamma kandidat.  I grunden är han statsvetare och har arbetat för Socialdemokraterna i EU-parlamentet med arbetsmarknadsfrågor. Tidigare var Johan Danielsson ansvarig för EU-frågorna på LO. Nu blir han alltså biträdande arbetsmarknadsminister och bostadsminister i Magdalena Anderssons nya regering.

Fackförbundet Kommunals tidigare förbundsordförande Tobias Baudin valdes till partisekreterare för Socialdemokraterna den 6 november i år.

− Det är min absoluta övertygelse att det krävs både en stark fackföreningsrörelse och ett starkt socialdemokratiskt parti för att Sverige ska bli ännu bättre – för alla, sa han i samand med att han blev vald på Socialdemokraternas kongress.

Lena Gunnars

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer