Magnus Pettersson avgår som ordförande

2022-03-02 17:40 Mattias Croneborg  
Magnus Pettersson, agvgående förbundsordförande på Fastighets Foto: Vilhelm Stokstad/TT

KARRIÄR. Fastighets ordförande Magnus Pettersson avgår. Lennart Mauritzon kan ta över vid rodret, rapporterar tidningen Fastighetsfolket.

Magnus Pettersson valdes till förbundsordförande vid kongressen 2014. Han går i pension vid 60, om tre år, men hade ändå tänkt ställa upp för omval. Den senaste tiden har han tänkt om.

– Jag väljer nu att inte ställa mig till förfogande. Jag upplever att jag inte har ett tillräckligt starkt stöd för att kunna fortsätta.

Lennart Mauritzon har nominerats av flera avdelningar till ordförande i Fastighets. Han har lång erfarenhet som lokalombudsman och är i dag regionansvarig för region Tvärs och Nord.

– Jag har fått rätt många frågor och bestämt mig för att kandidera. Det som jag förstått att de efterfrågar är mitt sätt att vara ledare, att jag är bra på att ta människor, säger han till Fastighetsfolket.

Lennart Mauritzon är idag regionansvarig i Fastighets region Tvärs.

Mattias Croneborg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer