Maria Nyberg blir ny generalsekreterare för Union to Union

2021-09-27 19:17 Mattias Croneborg  
Maria Nyberg Foto: Handelsanställdas Förbund

KARRIÄR. Maria Nyberg har utsetts till ny generalsekreterare för Union to Union, den svenska biståndsorganisationen för fackligt utvecklingssamarbete.

Maria Nyberg är statsvetare i grunden och har lång facklig erfarenhet. Hon har jobbat som internationell ombudsman både på Unionen och Handelsanställdas förbund, Handels, och har också en bakgrund inom fackförbundet Vision. I dag är Maria Nyberg chef för Handels kommunikations- och opinionsenhet.

– Jag är mycket glad, stolt och samtidigt ödmjuk över att bli ny generalsekreterare för Union to Union. I en tid präglad av minskat utrymme för mänskliga rättigheter, demokrati och facklig organisering ser jag detta som ett av de viktigaste uppdragen man kan få, kommenterar Maria Nyberg i ett pressmeddelande.

– Det är glädjande att vi har kunnat rekrytera Maria i rollen som ny generalsekreterare. Världen står inför stora utmaningar där den globala, fackliga rörelsen har en nyckelroll för att vända den negativa utvecklingen för världens arbetstagare och demokratin. Genom sin breda erfarenhet av fackligt arbete och internationella frågor kommer Maria att vara en stor tillgång och ett värdefullt tillskott för våra fortsatta, viktiga insatser för att förbättra människors arbetsvillkor, säger Heike Erkers, styrelseordförande för Union to Union.

Maria Nyberg tillträder posten den 10 januari nästa år.

Mattias Croneborg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna

Tidningen