Mattias Landgren återvänder till politiken

2021-12-06 17:25 Mattias Croneborg  
Mattias Landgren Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

KARRIÄR. Mattias Landgren blir ny statssekreterare hos bostadsminister och biträdande arbetsmarknadsminister Johan Danielsson (S).

Mattias Landgren var fram till på måndagen vd och chefsjurist för LO-TCO Rättsskydd. Där efterträdde han Dan Holke så sent som i augusti förra året.

Missa inga nyheter - beställ Lag & Avtals kostnadsfria nyhetsbrev

Mattias Landgren är jur kand och jobbade även före sin tid på LO-TCO Rättskydd som statssekreterare. Då var det för infrastrukturminister Tomas Eneroth (S). Han har också varit statssekreterare på näringsdepartementet. Dessförinnan var han politiskt sakkunnig åt statsministern vid Statsrådsberedningen.

Mattias Landgren inledde sin yrkesbana 2001 på LO-TCO Rättsskydd. Han fortsatte sedan till jobbet som chefsjurist på HTF och därefter avtalspolitisk expert på Unionen till 2009. 2010-2014 var han chefsjurist på Byggnads.

 

Mattias Croneborg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna

Tidningen