Medieprofessor om Trumps ledarstil: Egocentriskt, provokativt och bisarrt

2017-02-17 16:24 Tiina Demargne  

Den amerikanske presidenten Donald Trumps ledarstil är utan historiskt motstycke. – Det mest neutrala man kan säga är att det är bisarrt, det säger Orla Vigsø, professor i medie- och kommunikationsvetenskap, enligt Dagens Nyheter.

Orla Vigsø är verksam vid Göteborgs universitet och kommenterar Donald Trumps senaste uppmärksammade presskonferens på torsdagskvällen.

Presidentens sätt att kommunicera liknar, enligt honom, ingenting man sett någonstans i den politiska världen tidigare. Istället påminner stilen om hur människor som är under press beter sig: näringslivsfolk, idrottare eller tränare som ballar ur.

– Det mest neutrala man kan säga är att det är bisarrt. Hela stilen är väldigt konfrontatorisk och provokativ. Man har inte i sin vildaste fantasi kunnat föreställa sig att presidenten för den ledande nationen skulle vara så osammanhängande, säger Orla Vigsø, enligt tidningen och fortsätter:

– Trump är extremt självcentrerad. Allt handlar om hur han tänker om saker och personer. Det är väldigt lite inriktat på landet eller regeringen. Det är man inte van vid. Även de mest egocentriska politikerna brukar framhålla att de är del av ett team.

Tiina Demargne

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer