”Mejla mig om ni brinner för Metro”

2019-04-16 11:57 Tiina Demargne  
Metros tidningsställ gapar tomma i tunnelbanan sedan den 26 mars 2019. Tidningens ägare är Christen Ager-Hansen. Foto: TT-Bild

Metros anställda ska mejla vd Christen Ager-Hansen och berätta varför man ”brinner för Metro”. Uppmaningen kom till de anställda via kommunikationskanalen Slack sent på måndagskvällen, skriver Journalisten.

Senast klockan 15  i dag. tisdag ska journalisterna svara om de är intresserade. 48 personer av 118 i Metros båda bolag ska sägas upp.

”Om någon brinner för Metro på samma sätt som jag så skicka ett mail och berätta varför du brinner för att vara del av detta fantastiska varumärket som har varit utmanare (den fula ankungen) i medievärlden under de senaste 24 åren. Nu ska vi effektivisera vår organisation kraftigt och vi kommer att starta imorgon med detta arbetet”, står det också i meddelandet till personalen, uppger Journalisten.

Tidningen Metro som är hårt skuldsatta får fortsätta med sin företagsrekonstruktion, enligt ett beslut i Stockholms tingsrätt. Samtidigt ser det ut som om personalstyrkan bantas med hälften. Beslutet fattades på måndagen sedan borgenärerna, de som Metro media house har skulder till, fått yttra sig i frågan, skriver TT.

Sedan den 23 mars kommer tidningen inte längre ut. De anställda fick den 8 april sin lön utbetald via den statliga lönegarantin.

Tiina Demargne

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Arbetsrätt