Nobbar lönesänkning – nu varslas SAS-piloterna

2020-09-16 13:54 TT  

(Uppdaterad) SAS-piloterna har nobbat förslaget om sänkta löner, uppger den norska tidningen Dagens Näringsliv med hänvisning till SAS informationschef. Därmed skulle de tidigare varslade 560 piloterna bli av med jobbet, vilket innebär att alla anställda efter 2001 åker ut, enligt tidningen.

Jesper Olsson, vice ordförande i fackklubben SAS Pilot Group, anser dock att uppgifterna är överdramatiserade och inte speglar deras bild av förhandlingsläget.

– Vi har lagt ett förslag, och förslaget ligger kvar på bordet. Vi vill tillsammans med SAS rädda så många arbeten som möjligt, säger han till TT.

Läs mer: SAS ledning vill kapa anställdas lön

– Vi diskuterar med företaget och är alltid öppna för samtal för att nå det gemensamma målet. Jag vet inte riktigt vad den artikeln bygger på för uppgifter, vi känner inte igen oss i allt som redogörs där.

Förslaget från SAS-ledningen var att ungefär hälften av de varslade skulle kunna få jobba kvar om piloterna gick med på sänkta löner.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna

Tidningen