Oroliga ingenjörer söker sig till facket

2020-03-30 10:59 TT  
Ulrika Lindstrand, förbundsordförande i Sveriges Ingenjörer.

Coronakrisen driver medlemmar till fackförbunden Sveriges Ingenjörer och Unionen, rapporterar Ny Teknik/Ingenjörskarriär. Bara under de senaste veckorna har ett tusental personer sökt medlemskap i Sveriges Ingenjörer.

– Det rör sig om yrkesverksamma inom både industri och tjänstesektorn, inte sällan är de konsulter. Vi ser också en liten övervikt på storstadsregionerna, säger förbundets ordförande Ulrika Lindstrand till tidningen.

Fackets rådgivning är också utsatt för högre tryck sedan permitteringar, uppsagda konsultavtal och problem för underleverantörer ökat oron inom bland ingenjörerna.

Läs mer: Sveriges Ingenjörer fortsätter växa

Unionen organiserar många ingenjörer och anställda inom it-branschen. Nu ökar antalet medlemmar.

– Vi ser en stor ökning inom alla branscher. Det är fyra gånger så många som ansökt om medlemskap i mars jämfört med samma månad förra året, säger pressekreterare Johanna Gréen till tidningen.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna

Tidningen