”Parternas förslag går före utredningens”

2018-06-05 15:49 Christina Öst  
Foto: Henrik Montgomery/TT

Ylva Johansson välkomnar det lagförslag som parterna idag enats kring när det gäller strejkrätten. ”Parterna har funnit ett väl balanserat förslag. Alla parter kommer att regleras av samma regelverk som de avtalsbärande parterna idag redan gör frivilligt”, säger Ylva Johansson.

Den utredning av strejkrätten som ännu inte hunnit presentera sitt förslag hamnar nu i bakvattnet.

- När parterna är överens om ett väl genomarbetat förslag är det självklart för mig att det förslaget går före andra förslag. Det lagförslag som parterna tagit fram bör förhoppningsvis ligga till grund för lagstiftning, säger arbetsmarknads- och etableringsminister Ylva Johansson.

Hon hoppas på en bred enighet i riksdagen kring frågan om hur strejkrätten ska hanteras. Men att en proposition skulle hinna bli klar innan valet ser hon som orealistiskt.

- Jag vill jobba så fort som möjligt, säger Ylva Johansson men ser inte att en proposition kan hinna läggas fram innan valet i september.

Hon pekar bland annat på remisstider som måste vara rimliga.

Christina Öst

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer