”Praktikant sextrakasserades av toppchef på personalfest”

2016-11-21 11:27 Tiina Demargne  
En ung kvinnlig praktikant på en av förvaltningarna polisanmälde honom efteråt för sexuellt ofredande och polisutredning pågår. Foto: ACE STOCK LIMITED / Alamy

Personalfesten i Malmö stadshus blev för blöt. Åtminstone för förvaltningsdirektören. Han blev så berusad att han inte minns någonting. Men det gör praktikanten som polisanmälde honom efter festen, enligt Sydsvenskan.

Två av Malmös tunga förvaltningar har sedan en tid haft samma direktör. En utredning om sammanslagningen av förvaltningarna presenterades av honom för personalen på en av förvaltningarna fredag den 21 oktober, timmar innan han gick på personalfest i Stadshuset, skriver tidningen.

En ung kvinnlig praktikant på en av förvaltningarna polisanmälde honom efteråt för sexuellt ofredande och polisutredning pågår.

Direktören försvarades inledningsvis av kommunledningen. Han skulle sluta som chef för den ena förvaltningen men fortsätta sitt uppdrag för den andra.

– XX (Direktören) har gjort ett bra jobbt, men jag har förståelse för att två uppdrag har blivit för betungande, sade kommunalrådet Milan Obradovic (S), enligt Sydsvenskan, i ett pressmeddelande måndagen efter festen.

I torsdags stod en extern utredning från advokatfirman Moll Wendén klar och enligt den sextrakasserades den unga praktikanten av direktören på personalfesten. Dagen efter kallade en av de största fackliga organisationer, Saco, till medlemsmöte.

Beskedet var tydligt efter fackmötet: Direktören är inte välkommen tillbaka.

Den här veckan kan toppchefens framtid avgöras, då kommunstyrelsens arbetsgivarutskott sammanträder.

Tiina Demargne

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer