Så ska tjänstemän få lättare att ställa om

2019-01-16 10:08 Lena Gunnars  
Niklas Hjert, ordförande i PTK:s förhandlingschefsgrupp. Foto: Linus Meyer

PTK och Svenskt Näringsliv har kommit överens om nya villkor i omställningsavtalet för privatanställda tjänstemän. Betalda studier, ersättning även för den som blivit uppsagd på grund av sjukdom och sänkta avgifter för företagen är några av nyheterna i omställningsavtalet.  

Enligt överenskommelsen kan Trygghetsrådet, TRR, som ägs av Svenskt Näringsliv och PTK,  nu erbjuda ett bättre omställningsavtal för den berörda gruppen.

”Båda parter inser att omställningsverktygen måste utvecklas för att fungera så effektivt som möjligt. Den samsynen har gjort att vi kunnat enas om bättre villkor för både företag och medarbetare, säger Peter Jeppsson”, vice VD i Svenskt Näringsliv, i ett uttalande.

Redan från den 1 januari i år kan tjänstemän som behöver studera för att öka möjligheterna till nytt jobb få pengar från Trygghetsrådet.

Även tjänstemän som blivit uppsagda på grund av sjukdom ska omfattas TRR:s omställningsstöd och avgångsersättning. Tidigare var inte det möjligt eftersom det då till största delen var uppsägning på grund av arbetsbrist som gav rätt till stöd från omställningsavtalet.

”Att TRR nu kan ge ännu bättre ekonomiskt stöd vid studier förbättrar möjligheterna till omställning under hela arbetslivet. Det ökar tjänstemännens långsiktiga anställningsbarhet och förbättrar samtidigt näringslivets kompetensförsörjning”, säger Niklas Hjert, ordförande i PTK:s förhandlingschefsgrupp, i ett pressmeddelande.

Parterna är överens om att även tjänstemän som sagts upp på grund av sjukdom ska omfattas av TRR:s omställningsstöd och avgångsersättning. Det har inte varit möjligt tidigare då främst uppsägning på grund av arbetsbrist gav rätt till stöd från omställningsavtalet.

Läs mer på PTK:s hemsida.

Studieersättning

TRR Studieersättning kan ges under maximalt fyra terminer till den som fyllt 40 år. Tillsammans med studiestöd från CSN ska studieersättningen ge ekonomisk utfyllnad upp till 70 procent av tidigare lön under termin 1 och 2, därefter upp till 50 procent under termin 3 och 4.

Källa: Trygghetsrådet

Lena Gunnars

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna