Så undviker du att anställa en psykopat

2017-06-01 00:00 Lena Gunnars  

Psykologi. Jobbar du på ett företag med minst 50 anställda är risken stor att det finns en psykopat bland er. Det hävdar författaren och mentala tränaren Christina Davisson.– Genomför aldrig anställningsintervjuer ensam, säger hon som tips.

När ett företag får in en person med psykopatiska drag i verksamheten är det som att bli angripen av en parasit. Därför gäller det att göra allt för att det inte ska ske, anser Christina Davisson.

Att hävda att chefen är psykopat låter som något man bara slänger ur sig. Men Christina Davisson, som skrivit en bok i ämnet, säger att hon genom åren har hjälpt många företag som råkat ut för dem.

Psykopater brukar dras till tjänster som ger dem makt, exempelvis projektledarroller eller teamledare. De strävar efter att bli högsta chefen och det är på den positionen man hittar de flesta, enligt Christina Davisson. Mest män, de är fem gånger fler än kvinnorna, säger hon.

Läs också:

Läs mer: Framgångsrik chef - tack vare sina diagnoser

Christina Davisson varnar för att psykopatens agerande kan leda till kompetensflykt, kvalitetsförsämring och produktionsbortfall.

– Psykopaterna tycker att de har rätt att ta för sig av saker utan att bjuda igen och att företagets pengar är deras egna som de kan göra hur de vill med.

För hr-chefen som ska rekrytera till en nyckelroll gäller det att verkligen tänka igenom vilken sorts person företaget söker. Detta för att lättare känna igen och kunna sålla bort personer med oönskade personlighetsdrag.

Christina Davisson anser att man aldrig ska genomföra anställningsintervjuer ensam. Helst bör det vara flera personer. En som enbart lyssnar på vad som sägs, en annan som iakttar kroppsspråket för att bedöma om det stämmer med det som sägs.

– Ställ frågor om saker som psykopaten inte kan något om: samarbete och andra mjuka frågor, som trivsel och teambuilding.

Dessa personer reagerar inte på att se någon rädd eller ledsen och tycker inte heller att det är motbjudande att skada, såra eller skrämma, förklarar Christina Davisson. De söker snarare efter dina svaga sidor för framtida bruk.

Christina Davisson råder den som ska anställa en ny person att noga gå igenom cv:t.

– En psykopat ljuger om allt som går att ljuga om. Referenser, tidigare arbetslivserfarenhet, forskningsresultat. Gå igenom dokumenten och fråga dig om de verkar äkta. Kolla upp om referenserna verkligen existerar.

Psykopater kan vara hämndlystna och lurpassa i flera år – för att slå till när du är som mest sårbar. Den som inte samarbetar på psykopatens villkor dumpas eller tvingas till reträtt genom hot, utfrysning och trakasserier.

– Om man ska generalisera vill psykopaten skada dig, din karriär, prata bakom din rygg och hänga ut dig om ni har blivit ovänner, säger hon.

Verkar för bra för att vara sann

Ger ett första intryck som är lite för bra för att vara sant.

Personens bakgrunds­historia verkar spännande, men lite osanno­lik.

Ögonkontakten är närgången och granskande.

Vill gärna höra vad du tycker om jobbet, gärna negativt skvaller.

Bryter löften och kommer med ursäkter och bortförklaringar och struntar i hur du tar det.

Talar gärna om sin egen för­träfflighet, men visar mediokert resultat.

Källa: Boken Har du en psykopat på jobbet? av Christina Davisson.

Lena Gunnars

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna

Arbetsrätt