Säsongsarbetare ska släppas in i Sverige

2020-06-04 14:10 TT  
Det ska bli lättare för säsongsarbetare att komma in till Sverige, har regeringen beslutat. Foto: Bertil Enevåg Ericson/TT

Säsongsarbetare inom jordbruk, skogsbruk och trädgårdsnäring ska lättare kunna resa till Sverige. Det har regeringen beslutat efter att ha förtydligat det tillfälliga inreseförbud som gäller till EU via Sverige med anledning av den pågående pandemin.

I förtydligandet har regeringen nu lagt till exempel på personer som kan undantas från detta inreseförbud med hänsyn till att de utför nödvändiga funktioner i Sverige. Regeringen har också förtydligat regelverket i syfte att minska risken för att familjer splittras och för att underlätta familjeåterförening.

Läs mer: Corona blottar skillnader mellan olika branscher

Undantaget för familjemedlemmar till svenska medborgare har gjorts tydligare och det innebär bland annat att det blir lättare för familjer som bor utomlands att resa hem till Sverige, skriver regeringskansliet i ett pressmeddelande.

Åtgärderna träder i kraft den 8 juni.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer