Skada på friskvårdstimme prövas i högsta instans

2019-09-27 10:23 Karin Nilsson  

En skatterevisor skadade en tand när han spelade ishockey under en friskvårdstimme. Försäkringskassan nekade honom ersättning för arbetsskada. Nu prövas ärendet i Högsta förvaltningsdomstolen.

En skatterevisor spelade ishockey på sin friskvårdstimma den 2 februari 2016. Han fick en hockeyklubba i ansiktet, slog ut en tand och skadade läppen. Han ansökte om ersättning från arbetsskadeförsäkringen men fick avslag.

Som Arbetarskydd tidigare har rapporterat överklagade det tidigare allmänna ombudet för socialförsäkringen, Emma Rönström, Försäkringskassans beslut.

Förvaltningsrätten i Växjö och senare även Kammarrätten i Jönköping ansåg inte heller att skatterevisorn hade rätt till ersättning från arbetsskadeförsäkringen.

Det allmänna ombudet gav sig inte och överklagade igen - till Högsta förvaltningsdomstolen. Nu har ärendet fått prövningstillstånd, vilket är ovanligt.

Högsta förvaltningsdomstolen prövar endast cirka 2 procent av de ärenden som överklagas dit.

Läs också på Arbetarskydd: Försäkringen som inte fungerar.

Karin Nilsson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer