Skyddsombud avskedat i Södertälje Hamn

2019-10-29 14:25 Tiina Demargne  

Södertälje Hamn avskedade med omedelbar verkan stuveriarbetaren Patrick Hörstam i fredags. Han är både klubbordförande och skyddsombud, skriver Transportarbetaren.

Beskedet om avskedandet kom efter en långvarig tvist mellan Transport och hamnbolaget, om arbetsmiljön, uppger tidningen:

– Stämningen har länge varit dålig på arbetsplatsen. Men det här känns overkligt. Chockartat. Jag hoppas att Transport driver det här ändå till Arbetsdomstolen, om företaget håller fast vid avskedet, säger Patrick Hörstam.

Läs mer: Arriva stäms för omplacerat skyddsombud

– Avsked kräver att en anställd gjort sig skyldig till stöld eller andra allvarliga saker. De anklagelser som riktas mot Patrick Hörstam är svepande och inga som helst bevis lades fram vid överläggningen, kommenterar Roger Dahlström, ombudsman på Transports stuveriavdelning.

Transport har begärt förhandlingar och avser att kräva att företaget drar tillbaka avskedet.

Robert Tingvall, vd i Södertälje Hamn, bekräftar avskedandet men vill enligt Transportarbetaren inte kommentera bakgrunden.

Tiina Demargne

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer