Svenskt Näringsliv säger upp ”gamla” avtal

2018-09-20 10:36 Lena Gunnars  
Peter Jeppsson, vice vd Svenskt Näringsliv. Foto: Henrik Montgomery/TT

Svenskt näringsliv har sagt upp avtal med LO och PTK om hur informationen om försäkringar och tjänstepensioner ska finansieras, skriver Arbetet.

Det kom oväntat för motparten, skriver tidningen.

De äldsta överenskommelserna slöts 1978. Nu tycker Peter Jeppsson, vice vd för Svenskt Näringsliv, att de bör anpassas till dagens situation.

”Mycket har hänt sedan de kom till. Inte minst informationstekniken har utvecklats. Det är också troligt att en del av de aktiviteter som parterna och de ansvariga bolagen genomför överlappar varandra, säger Peter Jeppsson” till Arbetet.

En förhandlingsframställan har skickats till den fackliga sidan, som ännu inte beslutat sig för hur de ska svara på den, enligt Arbetet.

”Vi ska förhandla om det här under hösten”, säger Niklas Hjert, ordförande i PTK:s förhandlingschefsgrupp till Arbetet.

LO använder det mesta av dessa pengar till att informera om Avtalspension SAF-LO. I år har LO 150 miljoner kronor i kassan som ska gå till information, skriver Arbetet.

Lena Gunnars

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna

Arbetsrätt