Tafsande chef får höjda böter

2017-12-01 13:41 Tiina Demargne  
— Han tar med handen på insidan av låret cirka tio centimeter från midjan. Han tar ett fast tag med hela handen, sa praktikanten i polisförhöret. Foto: First Light /IBL Bildbyrå

Hovrätten höjer straffet för en chef inom Malmö stad som tafsade en praktikant på låret. Rättens ordförande ville dock fria mannen, rapporterar Sydsvenskan.

Ordförande ansåg att beröringen som isolerad händelse inte hade en tydlig sexuell karaktär.

Men majoriteten i hovrätten gick på tingsrättens linje och finner det klarlagt att han tog ett grepp om praktikantens lår och dessutom stirrade intensivt på henne. Mannen döms för sexuellt ofredande.

Straffet höjs från 40 till 60 dagsböter. Det innebär att han ska betala 51 000 kronor.

Mannen har tvingats lämna sin tjänst, men arbetar kvar inom Malmö kommun.

Läs också:

Läs mer: Så skapas förövare, offer och medlöpare

Som Lag & Avtal tidigare berättat tidigare blev personalfesten i Malmö stadshus förra hösten alltför blöt. Åtminstone för förvaltningsdirektören. Han blev så berusad att han enligt egna uppgifter inte minns någonting. Men det gjorde praktikanten som polisanmälde honom efter festen.

Hon berättade i polisförhöret att chefen slog sig ner vid hennes bord. Ganska snabbt ska han ha förklarat att han har hjälpt praktikanter till jobb tidigare, skrev Sydsvenskan i samband med händelsen.

Därefter lade chefen, enligt praktikanten, sin hand ganska högt upp på hennes högra lår.

— Han tar med handen på insidan av låret cirka tio centimeter från midjan. Han tar ett fast tag med hela handen, sa praktikanten vidare i polisförhöret.

 

Tiina Demargne

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer