Tafsandet på julfesten stoppade Eon-chefen

2017-02-06 09:52 Tiina Demargne  
Foto: Eon

Eons toppchef Lars Lagerkvist stannar i Tyskland och blir inte chef i Sverige, enligt Sydsvenskan. Under en julfest i Malmö tafsade han på en kvinnlig anställd på scenen inför övrig personal och skandalen var ett faktum.

Som Lag & Avtal tidigare berättat så var Lars Lagerkvist utsedd att tillträda posten som en av företagets två högsta chefer i januari i år.

På festen 8 december 2016 tog Lars Lagerkvist flera gånger tag om sin kvinnliga danspartners stjärt, enligt andra festdeltagare, skriver Sydsvenskan. Dansen var tänkt som ett förstapris i ett lotteri och utfördes inför omkring 700 anställda.

Reaktionerna var starka från bland annat facket efter händelsen:

– Det inträffade är oacceptabelt. Det stämmer inte med de värderingar vi har i bolaget, sa Anders Berghman, koncernklubbordförande för Akademikerna på Eon, enligt tidningen.

Beslutet om Lars Lagerkvist karriär har fattats på det tyska huvudkontoret efter en intern utredning.

I ett pressmeddelande på Eons webbplats heter det att Lars Lagerkvist ska ”fortsätta i en position” inom Eons verksamhet i Tyskland, skriver Sydsvenskan.

Tiina Demargne

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer