Unionen polisanmäler chef för miljonbedrägeri

2020-03-03 16:54 Tiina Demargne  
Unionen polisanmäler den tidigare chef för bedrägeri. Foto: Jeppe Gustafsson / TT

Unionen har polisanmält en tidigare högt uppsatt chef misstänkt för ett bedrägeri på 1,9 miljoner kronor. Mannen slutade hastigt sin anställning under hösten 2019.

Fackförbundet skriver i ett pressmeddelande att bedrägeriet kunde genomföras eftersom personen hade en hög ställning och åtnjöt ett stort förtroende. Chefen ska ha ordnat så att Unionen betalade en falsk faktura för påhittade tjänster inom hans ansvarsområde.

– Unionens fokus är nu att medlemmarnas pengar ska betalas tillbaka, vilket vi förutsätter kommer att ske, säger Tora Heckscher, press- och opinionschef på Unionen.

Bedrägeriet upptäcktes i början av februari 2020 när det inte gick att identifiera någon leverans kopplat till en stor budgetpost. När det uppdagades inleddes en intern utredning som nu har resulterat i en polisanmälan, uppger Unionen i pressmeddelandet.

Tiina Demargne

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer