Ylva Johansson: Ett överväldigande gensvar från parterna

2017-12-12 15:40 Tiina Demargne  
– Det är alldeles uppenbart att #metoo har varit en väckarklocka, säger arbetsmarknadsminister Ylva Johansson, efter mötet med arbetsmarknadens parter. Foto: Jörgen Appelgren

#METOO. – Ett överväldigande gensvar med en oerhörd seriositet från parterna. Det är alldeles uppenbart att #metoo har varit en väckarklocka, säger arbetsmarknadsminister Ylva Johansson, efter mötet med arbetsmarknadens parter.

Tillsammans med jämställdhetsminister Åsa Regnér hade Ylva Johansson i fredags kallat till möte på Rosenbad, i Stockholm, för att diskutera sexuella trakasserier i arbetslivet. Förutom de centrala parterna på arbetsmarknaden medverkade Arbetsmiljöverket och Diskrimineringsombudsmannen, DO.

– Nu handlar det om hur vi tillämpar den lagstiftning som finns. Parterna sa att det är mycket deras eget ansvar att tillsammans med sin respektive motpart säkerställa ett systematiskt arbetsmiljöarbete även i de här frågorna, säger arbetsmarknadsministern.

TV: Se delar av presskonferensen på Arbetarskydds Facebooksida

Tiina Demargne

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer