Ny chefsekonom på Arena Idé

2022-11-09 19:38 Mattias Croneborg  
Elinor Odeberg Foto: Arena Idé

KARRIÄR. Elinor Odeberg börjar som chefsekonom på tankesmedjan Arena Idé. Hon kommer närmast från finansdepartementet.

– Löntagarna behöver en röst i den ekonomiska debatten. Det är särskilt viktigt i ett läge med hög inflation och stundande lågkonjunktur. Ofta får bankernas och näringslivets intressen stå oemotsagda, kommenterar Elinor Odeberg i ett pressmeddelande.

Hon anser att Arena Idé har en unik position som tvärfackligt finansierad tankesmedja och hon ser fram emot att bidra till en progressiv samhällsdebatt.

–  Som chefsekonom för Arena Idé kommer jag att fokusera på fördelningspolitik och välfärdens finansiering, säger Elinor Odeberg.

– Det här innebär en viktig förstärkning av vår opinionsbildning. Elinor Odeberg kommer att bidra med skarpa analyser och bygga ett viktigt nätverk av ekonomer och experter, säger Lisa Pelling, chef för Arena Idé.

Elinor Odeberg kommer närmast från en tjänst som politiskt sakkunnig på finansdepartementet med särskilt ansvar för internationell ekonomisk politik. Hon har väen varit chefsutredare för Socialdemokraterna och utredare på fackförbundet Kommunal.

Mattias Croneborg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna

Tidningen