Sponsrad

Arbetsrättsexperten ny chefsjurist – fd domare

Arbetsrättsexperten har rekryterat ytterligare en Chefsjurist, f.d domaren Magnus Norström, som har arbetat över 30 år inom domstolsväsendet.

Publicerad

Magnus har varit domare vid Uppsala tingsrätt och Södertörn tingsrätt där han bland annat ansvarade för de arbetsrättsliga målen, han har även varit rättssakkunnig vid Finansdepartementet, tjänstgjort med revisionsfrågor vid Högsta domstolen, varit Hovrättsassessor samt var Sveriges utsände domare till Kosovos Högsta domstol genom EU-insatsen EULEX. Idag är Magnus Norström Chefsjurist vid Arbetsrättsexperten. 

Arbetsrättsexperten topprekryterar igen. Tidigare hörde vi om Arbetsrättsexpertens topprekrytering av Chefsjurist Bo Villner, mannen bakom Bastubadardomen från 1978 som gick över till Arbetsrättsexperten efter 44 års tjänstgöring vid LO-TCO, och idag meddelar Arbetsrättsexperten att man nu har topprekryterat igen. Det gäller denna gång den fd. domaren Magnus Norström, som är domaren bakom den mycket omtalade domen angående dubbelbestraffningsprincipen vid påförande av skattetillägg, ett ställningstagande från Magnus Norström som Högsta domstolen sedan kom att ansluta sig till.

Arbetsrättslig kompetens

Magnus Norström har under sin 30 åriga karriär inom domstolsväsendet bland annat arbetat vid Halmstads tingsrätt, Hovrätten för nedre Norrland, Gotlands tingsrätt, Stockholms tingsrätt, Högsta domstolen, Södertörns tingsrätt och Uppsala tingsrätt. Under sin tid som domare ansvarade han under en tid för alla de arbetsrättsliga målen vid tingsrätten, och han har därutöver handlagt arbetsrättsliga mål under i stort sett hela sin karriär. Ett utmärkt tillskott till Arbetsrättsexpertens verksamhet.

Internationell erfarenhet

Magnus Norström har därutöver gedigen internationell erfarenhet efter domarutbyte i både Tyskland och Frankrike, samt har arbetat i Republiken Kosovos Högsta domstol inom ramen för arbetet med EU-insatsen EULEX. Som en av tre chefsjurister kommer Magnus att arbeta med att utveckla juristteamet vid Arbetsrättsexpertens Stockholmskontor och kommer även att vara en resurs i större och mer komplexa internationella ärenden. Magnus talar sex språk, förutom svenska och engelska talar han även tyska, franska, kantonesiska och mandarin.

Topprekrytering

Arbetsrättsexperten välkomnar sin nya chefsjurist, som nu blir ett starkt tillskott i samband med byråns expansion, Magnus kommer att vara med att leda flera av byråns förhandlingsjuister.   

– Jag är mycket nöjd med denna rekrytering, säger Arbetsrättsexpertens VD Johannes Merbom och fortsätter. -Som specialiserad byrå inom arbetsrätt är det viktigt att vi bygger vårt team på riktigt tung kompetens inom rättsområdet genom noggrann rekrytering av rätt nyckelpersoner. Exempel på detta är rekryteringarna av just Chefsjurist Magnus Norström och Chefsjurist Bo Villner, som kommer att bidra till att säkerställa att byrån alltid levererar högsta möjliga kvalitet till alla våra klienter. På frågan om Arbetsrättsexperten planerar ytterligare flera topprekryteringar ler VD Johannes Merbom lätt, och svarar- Jag kommer att sätta upp mitt lag på det sätt som jag bedömer som det absolut starkast möjliga, nu har vi ett par nyckelpersoner i Chefsjuristbefattningar som arbetar parallellt med varandra, de har i sin tur alla några Teamleders under sig och såklart hela juristkåren under sig därefter igen att vidareutveckla, men jag ska väl medge att jag även tittar på några ytterligare särskilda befattningar för specifikt den internationella klientgruppen som jag är i dialog med just nu, ni får väl se med tiden vart jag landar.    

Annonsinformation

Detta är en annons. Den är inte skriven av Lag & Avtals redaktion. I det fall du har synpunkter på annonsens innehåll, vänligen vänd dig till annonsören.

Önskar du annonsera eller komma i kontakt med Lag & Avtals kommersiella redaktion? Skicka ett mail till agency@nyteknikgroup.se.