4 frågor om cv: Skyldighet och ansvar

2016-02-24 23:00 Karin Nilsson  
Mikael Hansson.

Mikael Hansson, universitetslektor i civilrätt med fokus på arbetsrätt, vid Uppsala universitet, svarar.

Vad är det som gäller, måste arbetsgivaren kontrollera ett cv?

– Nej, det finns ingen särskild undersökningsplikt. En anställning handlar om förtroende och man måste kunna utgå från att det som står där är korrekt. Om arbets­givaren borde ha misstänkt att uppgifterna var oriktiga kan de dock oftast inte användas arbetsrättsligt.

Måste arbetstagare lämna riktiga uppgifter?

– Det finns ingen formell skyldighet att lämna några uppgifter alls men man riskerar att bli av med jobbet om man lämnar felaktiga uppgifter. Om man håller inne med något som arbetsgivaren borde få veta, men inte kan förväntas känna till, kan man också riskera jobbet. Om arbetsgivaren frågar ska man svara sanningsenligt.

Vad är det för regler som gäller?

– Om något är oriktigt i anställningssituationen gäller formellt avtalsrättsliga regler. Om det upptäcks att något inte var sant och ärendet hamnar i AD använder AD gärna de reglerna på ett sätt som påminner om tillämpningen av Anställningsskyddslagens regler.

Får arbetsgivaren fråga vad som helst?

– Det får ju inte vara helt ovidkommande. Ta en fråga som: Är du gravid? För arbetsgivaren är det bara dumt att ställa den frågan eftersom man ändå inte får agera på svaret. Man får ju inte välja bort en arbetssökande bara för att personen är gravid.

Här kan koll vara ett krav

Inom det offentliga finns exempel där arbetsgivaren måste kontrollera den arbetssökande. Det handlar bland annat om utdrag ur brottsregistret för arbete med barn.

För arbetssökande till säkerhetsklassade tjänster, där den anställde får tillgång till information som på något sätt rör rikets säkerhet, gäller särskilda regler. Hälso- och sjukvårdslagstiftningen ställer också krav på den som anställer vissa yrkes­grupper.

– Man får inte sätta en legitimationsskylt på en barnmorska eller läkare om de inte har en legitimation, säger Sophie Thörne, arbetsrättschef på Sveriges Kommuner och Landsting.

Karin Nilsson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna

Arbetsrätt