60 000 kronor för missade nycklar till byggbodar

2019-03-21 00:00 Mikael Kindbom  

AD anser att arbetsgivaren har ställt fram godtagbara personalbodar vid målarnas arbetsplatser. Men arbets­givaren har inte informerat arbetstagarna om det och döms därför att betala skadestånd.

Svenska Målareförbundet stämde Lödde Måleri och Måleriföretagen i Sverige och begärde skadestånd på 100 000 kronor för egen del och 25 000 kronor vardera till två målare för brott mot kollektivavtalet. I samband med att Lödde Måleri utförde entreprenadarbeten i nyproduktion åt Myresjöhus på två orter i Skåne hade två målare fått ordna personalutrymmen på egen hand.

Målareförbundet: Målerifirman underlät att anvisa personalutrymmen för två målare. Målarna fick därför ordna med platser för omklädning, dusch och måltider själva. De använde då dels lokalerna de arbetade i, dels sina arbetsgivares lokaler. Firman bröt därmed mot kollektivavtalet och är skadeståndsskyldigt.

Lödde Måleri och Måleri­företagen: Byggentreprenören hade ställt bodar i anslutning till arbets­platserna som det var meningen att också målarna skulle utnyttja. Därmed hade bolaget uppfyllt sina skyldigheter.

Arbetsdomstolen: Arbetsgivaren har uppfyllt sin förpliktelse att säkerställa att det fanns personalutrymmen på arbetsplatserna. Men i och med att målarna inte förstod att de kunde använda bodarna har bolaget brustit i sin information till arbetstagarna om att de skulle använda dessa bodar och om var nycklarna till dessa bodar fanns. Därför ska målarna inte anses ha anvisats personalutrymmen i enlighet med måleriavtalet.

DOMSLUT

Lödde Måleri döms att betala 40 000 kronor till förbudet och 10 000 kronor vardera till målarna för brott mot kollektivavtalet. Måleriföretagen i Sverige och Lödde Måleri ska med hälften vardera betala förbundets rättegångskostnader på 238 385 kronor varav 166 600 kronor utgör ombudsarvode.

Ledamöterna Claes Frankhammar och Gabriella Forssell, båda utsedda av Svenskt Näringsliv, var skiljaktiga. Domen refereras av AD.

Mikael Kindbom

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer