Andra fall där inspelningar och mejl varit avgörande

2011-02-23 23:00 Redaktionen Lag Avtal  
  • Undersköterskan Peter Magnusson använde dold mikrofon för att spela in ett samtal med fyra chefer. Han hade en tid innan berättat i tv om den främlingsfientlighet han upplevde fanns mot vissa grupper av patienter på sjukhuset. Efteråt kallades han till ett möte med fyra chefer där de pressade honom och anklagade honom bland annat för att ha stuckit kniven i ryggen på dem. Peter Magnusson spelade in hela samtalet för att ha som bevis. Han omplacerades på grund av samarbetssvårigheter. Även arbetsgivarsidan använde ljudbanden i AD, men för att visa på Peter Magnussons samarbetssvårigheter. Domen väntas den 23 februari.
  • En 94-årig kvinna som bodde på en avdelning för speciellt vårdkrävande på ett vårdhem i Gislaved kränktes av personalen. Sonen gömde en bandspelare på hennes rum och fick därmed bevis för misstankarna. Två anställda avskedades. Men avskedandet som rörde den kvinnan som inte hördes så mycket på bandet förklarades ogiltigt. AD nr 60/2005.
  • En anställd på SL avskedades efter att ha mejlat SL:s underleverantörer. Arbetsgivarna åberopade mejlen som bevis för att han hade lämnat ut intern information som inte borde kommit till andra företags kännedom. Han hade också använt SL:s datorer på ett otillbörligt sätt. Arbetsdomstolen ansåg att meddelandena visade att den anställde inte alltid satte SL:s intressen främst. Därför hade SL rätt att avskeda honom. AD nr 57/2004.

Får man spela in samtal hur som helst?

Det är fullt tillåtet att spela in ett samtal under förutsättning att man själv deltar i dialogen. Då finns det inte heller något krav

på att den andra parten ska vara medveten om att samtalet spelas in.

Redaktionen Lag Avtal

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer