Claes-Mikael Ståhl får toppost i Europafacket

2021-06-15 10:39 Mattias Croneborg  
Claes-Mikael Ståhl från LO Sverige är ny vice generalsekreterare i Europafacket.

KARRIÄR. Claes-Mikael Ståhl från LO Sverige har valts till ny vice generalsekreterare i Europafacket – EFS/ETUC den 3 juni.

Claes-Mikael Ståhl är jurist på LO Sveriges centrala avtalsenhet där han har arbetat med arbetsrätt och avtalsfrågor med särskilt ansvar för EU-området och EU-rättsliga frågor. Han har en lång erfarenhet av arbete med avtalsfrågor kring EU-rätt, såväl nationellt som på europanivå. Claes-Mikael har också tidigare varit anställd på EFS sekretariat i Bryssel.

Claes-Mikael Ståhl sitter även i styrelsen för Stiftelsen arbetsrättslig tidskrift som ger ut tidningen Lag & Avtal.

Claes-Mikael Ståhl nomineras som ersättare för Per Hilmersson som valdes till vice generalsekreterare vid EFS kongress i Wien 2019. Per Hilmersson går vidare till ett nytt uppdrag i Europaparlamentet för den svenska socialdemokratiska delegationen.

− Min främsta uppgift blir att verka för en stark facklig sammanhållning i Europa. Fackligt har vi allt att vinna på sammanhållning. Och motsatsvis, allt att förlora på splittring, kommenterar Claes-Mikael Ståhl i ett pressmeddelande.

− Det är mycket positivt och glädjande att Claes-Mikael enhälligt valts till ny vice generalsekreterare i Europafacket, säger Magnus Gissler, generalsekreterare i NFS

Nomineringen av skedde Claes-Mikael Ståhl skedde gemensam av medlemmarna i NFS, Nordens Fackliga Samorganisation.

−  Claes-Mikael har en mycket god insikt om den nordiska modellen, avtalsförhandlingar och våra utvecklade välfärdsmodeller kombinerat med lång erfarenhet och omfattande kunskap om EU-rätt och det Europafackliga samarbetet. Vi ser fram mot att, gemensamt från alla NFS medlemsorganisationer, samarbeta med Claes-Mikael i hans nya europeiska roll, fortsätter Magnus Gissler.

Mattias Croneborg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer