"Det här är det nya sättet att jobba"

2011-05-18 23:00 Elisabeth Vene  

Många tror att chefsduon Anna Haupt och Terese Alstin gör allting tillsammans. Inget kunde vara mer felaktigt. De har en strikt uppdelning av jobbet.<br> - Vi får dubbelt så mycket gjort.

<p>Det har hela tiden varit fullständigt självklart för Anna Haupt och Terese Alstin att driva sitt teknikföretag Hövding tillsammans. Krockkudden för cyklister var deras gemensamma briljanta idé till examensarbetet på industridesignlinjen vid Lunds tekniska högskola. </p> <p>- Jag tror att det är det nya sättet att jobba, som kommer mer och mer, säger Anna Haupt och räknar upp en hel radda unga företag med dubbelkommando bara i Malmö, där Hövding håller till.</p> <p>Fast vilken konstellation som helst duger inte, en förutsättning är att den uppstår naturligt.</p> <p>Varför är det så bra?</p> <p>- Stora frågor och beslut som affärsplaner är mycket mer genomarbetade än om en person hade gjort arbetet, säger Terese Alstin.</p> <p>Tillgängligheten är en annan viktigt aspekt. Någon av dem är förmodligen alltid på plats för personalen. De kan också tacka ja till fler uppdrag i form av föredrag och andra framträdanden genom att vara två fullständigt insatta, beslutsmässiga hövdingar. De har varsina ansvarsområden, där agerar den andra bollplank.</p> <p>Sättet att jobba väcker nyfikenhet och intresse i omgivningen. Men också misstro. Vid flera tillfällen har de fått förslaget att byta ut sig mot en erfaren vd. Manlig, förstås.</p> <p>- Vi har förståelse för att vi behöver erfarenhet, men inte på toppen, då förlorar företaget drivkraften, säger Anna Haupt. </p> <p>Passionen för produkten, omsorgen om att alla produktionsled måste vara schysta, den djupa respekten för konsumenten är det inte sannolikt att en inhyrd vd skulle känna. Det är ingen tillfällighet att Google och Facebook har grundarna som vd, tror Anna Haupt och Terese Alstin.</p> <p>Finns det då inga nackdelar med det delade ledarskapet?</p> <p>- Det är frustrerande att inte alltid få bestämma, säger Anna Haupt.</p> <p>- Vägen till kompromiss kan vara stenig. Fast ibland är kompromissen bättre än ens egen idé, säger Terese Alstin.</p> <p>

"Ledarpar är så positiva"

"De ledarpar vi har träffat är så positiva, så vi vill sprida deras erfarenheter." Det säger Tomas Backström, en av författarna till boken "Chefer i samarbete: Om delat och utvecklande ledarskap".

Chefsparen i boken upplever att de har ett mycket roligare jobb än ensamma chefer. Och orkar mer. De har så gott som alltid valt varandra. Men det kan också vara idé att föreslå en chef som tröttnat på basandet delat ledarskap. Eller den som har chefsegenskaperna, men inte vill eller vågar.

"Det är en inspirationsbok, men den innehåller också intressanta fallgropar och svårigheter," säger Marianne Döös, som tillsammans med Lena Wilhelmsson är medförfattare.

Elisabeth Vene

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer