Facebook-polisen: Jag vet var gränsen går

2012-09-19 23:00 Lena Gunnars  
Scott Goodwin är närpolisbefäl i Växjö/Alvesta. Foto: Ulrika Bergström

Närpolisen Scott Goodwin i Växjö har blivit Facebook-polisen med hela svenska folket. Han gör succé med inlägg som ”fel sida av fyllecellsdörren”. Scott är inte alls orolig för att hamna i Arbetsdomstolen. – Jag känner att jag har ledningens fulla stöd, säger han.

Närpolisbefälet Scott Goodwin och två kolleger utsågs till att skriva inlägg på Facebooksidan om Växjöpolisens arbete förra året.

När han skrev sitt första i november var besökarna på sidan lätträknade. Men ett inlägg han lade ut i somras gjorde både honom och Facebook-sidan rikskända. Scott Goodwin skev om en 16-åring som skrikit ”Fuck the police”. Ett dygn senare hade det lästs av nära 800 000 personer, runt 50 000 hade tryckt på gilla-knappen och över 2 500 hade kommenterat inlägget. Anstormningen blev så stor att polisen tillfälligt tvingades stänga ner sidan för att man inte hann gå igenom alla kommentarer. Sedan dess har det blivit många fler uppmärksammade inlägg.

– Jag försöker skriva med glimten i ögat så att allmänheten ser att vi inte bara är de där fyrkantiga killarna och tjejerna som skäller på folk.

Scott Goodwin känner till fallet med polismannen som på fritiden startade en blogg under en FN-tjänstgöring och blev avskedad efter att den blev känd. Hans fall hamnade i Arbetsdomstolen – som kom fram till att Polisen gjort fel som avskedat honom. Scott Goodwin är inte orolig för att hamna i AD. Han tänker hela tiden på att han skriver i sin yrkesroll.

– Jag vet var gränsen går, säger han.

Här är Växjöpolisens genombrottsinlägg

Ett litet tips till ungdomar. Om du är 16 år gammal, berusad och håller i en petflaska full med sprit är det inte särskilt smart att skrika ”F&#K THE POLIS” när vi går förbi.

Om du tänker göra det ändå se då till att du åtminstone kan springa hyfsat fort!! Jag vet inte vad som var mest pinsamt för killen som gjorde det i natt – att han blev fångad av en 40 år gammal polis i full utrustning eller att hans mamma kom till polishuset för att hämta honom kl. 03.00.

//Scott

Lena Gunnars

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer